Bistro  Columbus
Middelkerke

  Contact
  • Stacks Image 282

    Caption Text

    Link

Activiteiten


Het ei van de indiaan

Te koop voor 24.95 €
Stacks Image 54Beste lezer,
“Het ei van de Indiaan” een roman waarin de zee nooit ver weg is, vertelt een aangrijpende familiegeschiedenis. Ondanks de tragiek is het een verhaal met zin voor humor. Louis Alpaerts ontmoet Anna Van Elewijt op een zomeravond aan zee in 1967. De families Alpaerts en Van Elewijt zijn sindsdien op bijzondere wijze met elkaar verbonden. Wanneer het noodlot toeslaat dienen de bakens in de familieverhoudingen grondig te worden verzet in het belang van de jonge Vincent Van Elewijt. Anna komt onder druk. Louis en Vincent geraken, om uiteenlopende redenen, in de ban van hetzelfde schilderij.Dit verhaal kruist met dat van vicaris Evarist Verspecht, de nonkel-pastoor, die op zijn terrein nieuwe bakens uitzet ten aanzien van kerk en geloof. Daarnaast is er de queeste van grootvader-diplomaat Desire Van Elewijt naar Willem van Oranje en diens verdediging van het recht van opstand. Rondom Pasen 2018 komt alles weer in balans. Het ei van de Indiaan is een vertelling die naar verre horizonten reikt, letterlijk en figuurlijk: naar Chesapeake Bay in Amerika, naar de stadsgeschiedenis van Oostende, naar de geestelijke erfenis van Willem de Zwijger, naar omgang met beperkingen, naar moraal en godsdienst, naar de liefde, onontkoombaar zoals het getij van de zee. Deze roman knoopt de petite histoire samen met de grande histoire tegen de achtergrond van een veranderende tijdgeest in de laatste vijftig jaar. Het ei van de Indiaan is uitgegeven bij Mens & Cultuur Uitgevers in Gent. Het is verkrijgbaar in de boekhandel.

Prijs 14,95 euro.
Rudy Van Roy (Lier, 1953) schreef toneelstukken, publiceerde over internationale politiek en is auteur van boeken over Franse en Europese geschiedenis en over het verleden van zijn geboortestad.
Info: vanroyrudy@belgacom.net

De Golfmoorden

Te koop voor 19,90 €
Stacks Image 52

Afrekening in het bedrijf

Stacks Image 2308Beste lezer
“Afrekening in het bedrijf” is de zevende politiethriller in de reeks 'Somers en De Winter'. Het transportbedrijf WWT (Worldwide Transport) organiseert elk jaar managementdagen waarop de managers van alle landen bijeenkomen om de strategie van het bedrijf voor de toekomst te bespreken. De Belgische afdeling van WWT was door de hoofdzetel in Amsterdam aangeduid om deze bijeenkomst te organiseren in Sunparks, De Haan. Zoals wel meer gebeurt wordt de meeting gevolgd door een uitbundig feestje. Dit keer loopt het echter uit de hand en op zaterdagavond wordt Magda Vossen uit Lier vermoord teruggevonden in haar auto op een parking in Zandhoven. Magda is de secretaresse van Ivan Raeymaekers, de General Manager van WWT. Commissaris Bruno Somers en hoofdinspecteur Paul De Winter moeten op zoek naar de moordenaar en belanden in een bedrijfsomgeving waar ze van de ene verbazing in de andere vallen. Het blijkt heel moeilijk om binnen het transportbedrijf de waarheid te achterhalen.

Afrekening in het bedrijf ISBN 9789490660109 wordt uitgegeven door Uitgeverij Leesgenot en is te koop in Standaard Boekhandel, Bistro Columbus (Zeedijk 217), via www.bol.com en www.ludogeluykens.be.
Info : ludogeluykens@skynet.be
Tel : 03 485 72 63 / Gsm : 0478 450 150

Columbus Noordzeevissers

Stacks Image 190
Op 01.09.2000 werd Columbus Noordzeevissers geboren. De troef van de club is de sportieve competitiedrift, de warme vriendschap onder de leden en het feit dat deelnemen gezonde ontspanning blijkt:.

Website: Columbus-Noordzeevissers

Rummikub

Stacks Image 198
Twee-wekelijkse "Rummikub" wedstrijden.
Datums 2019 : Januari: 8 22 29, Februari: 12 26, Maart: 12 26, April: 2, Mei: 7 21, Juni: 11 18.